Cykelferier er nogle af de mest sunde typer af ferier det findes, fordi man kombinerer motion med rejse og kultur, hvilket skaber en af de bedste måder at udforske nye steder på. Det går langsommere end bil eller tog, og det gør at man virkelig kan opleve og føle de omkringliggende byer og landeveje på en måde, som man ikke gør gennem et bil- eller togvindue. Desuden giver cykelferier muligheden for at nyde den lokale mad uden at skulle tænke over kalorierne, da de lynhurtigt bliver forbrændt. Vi tager her et kig på tre af de mest populære cykelruter i Europa.

Girona

Middelalderlandsby-tur i Catalonien

Denne cykeltur rundt i Cataloniens mange middelalderbyer er en perfekt måde at opleve de mere rolige og mindre turistede områder i Catalonien. Start turen ud i Girona og tag turen igennem det smukke bakkelandskab i Baix Emporda regionen, hvor de stille landeveje decideret er lavet med tanke på cyklisterne, så landskabet kan nydes i trygge rammer. Her vil du på din vej støde ind i flere charmerende landsbyer fra middelalderen inden du til sidst havner i byen Monells. Selve turen er i den milde ende af skalaen, og du kan således forvente at skulle bruge fem dage på at klare turen, hvor du skal cykle omkring 40 kilometer om dagen.

De franske alper

Oplev på første hånd de mest legendariske bjerge fra Tour de France og føl dig som Contador, når du besejrer Col de la Croix de Fer eller cykler til toppen af Alpe d’Huez. Prøv dig også af med det stejle Col du Galibier og slut eventuelt turen af på det verdenskendte Mont Ventoux. På denne rute kommer du til at opleve spektakulær natur såvel som de charmerende franske landsbyer, der befinder sig i området. Denne tur er dog for de mere øvede og passionerede cyklister, der virkelig er ude på at udfordre sig selv, og ruten anbefales derfor ikke til nybegyndere. Efter du har klaret denne tur, har du måske en bedre forståelse for hvad der venter de mange ryttere ved Tour de France 2020. Måske du kan få din tur til at passe med, at du kan se Touren live. Måske endda se når Egan Bernal kører hen over stregen i Paris. Bernal er nemlig med betting odds 4.33 hos bookmakere som bet365 favorit til at vinde turen igen, så det vil ikke være andet end en fantastisk oplevelse.

Touren

Paris til London

Når vi taler om Paris alligevel er turen fra Paris til London også en god mulighed.  Denne tur kombinerer storbylivet med det idylliske landskab i Nordfrankrig og de smukke engelske marker. Start turen i hjertet af Paris ved Notre-Dame kirken og tag turen ud til havnebyen Dieppe, hvor du på vejen kommer forbi Seinen, smukke naturparker og et væld af franske slotte, kirker og landsbyer. Her kan du også udforske Normandiet og nyde det overvældende syn ud over den engelske kanal, der har masser af historie på bagen fra blandt andet 2. verdenskrig. Herfra venter en 4-timers færgetur over kanalen til havnebyen Newhaven, hvorfra turen går igennem robuste klipper til Brighton og henover bakkelandskabet i Sussex regionen. Herfra venter den sidste strækning langs de engelske marker inden prompt og pragt venter i metropoliske London, hvor du kan slutte turen af ved Westminster og Big Ben. Her kan du skænke dig selv og dine rejsemakkere en velfortjent pint og nyde det pulserende liv i den engelske hovedstad, mens benene får lov at sunde sig.

Europa er bestemt en cykeltur værd og du kan lade dig inspirere af disse tre ruter og så er du lovet en ferie i fantastiske omgivelser.