Hvis du observerer de danske landeveje i løbet af sommeren, er det tydeligt at se, at mange danskere nyder at cykle i det gode vejr. Den forkærlighed forsvinder nok ikke lige med det samme. Det kør de gode vejrforhold imidlertid ret hurtigt. Hvis du gerne vil gøre alvor ud af din cykeltræning, skal du derfor gerne have mulighed for at træne, når det står ned i stænger, eller når landevejene er spejlblanke.

Træningscykel eller crosstrainer?

En oplagt mulighed er selvfølgelig at købe en træningscykel, og en god træningscykel kan da også forberede dig på det meste af det, der kan ske under et cykelløb. Du kan øge byrden betragteligt i løbet af et løb, ligesom du kan fortsætte cyklingen med gennemsyrede ben. Udover indstilling af sværhedsgraden kan det dog være svært for alvor at personliggøre dine træningssessioner på motionscykel. Af netop den årsag er der stadig flere, der i stedet supplerer deres træning med dage på crosstraineren. Crosstraineren kan nemlig ligeledes være med til først og fremmest af træne ben men derudover også at træne core og overkrop.

Særligt hvis du køber en crosstrainer af høj kvalitet såsom inCondi ET2000i – inSPORTline har du desuden rig mulighed for at indstille den til lige præcis dig og den ønskede træningsform. Ligesom med stort set alle andre træningsmaskiner kan du altså indstille sværhedsgraden og gøre brug af programmer til for eksempel at simulere turen op ad et bjerg. Derudover kan du dog også indstille din position på crosstraineren, og det er i den sammenhæng, crosstraineren for alvor bliver interessant. Det muliggør nemlig, at du træner en del af benene langt mere intenst end nogen anden. Det kan være enormt brugbart, hvis du gerne vil kunne cykle hurtigt og længe, men den slags specifik træning er svær at opnå på cykel alene.

Sidst men ikke mindst kan du også bestemme håndtagene på din crosstrainer, og selvom det kan virke simpelt og ligegyldigt, kan typen af håndtag gøre en stor forskel. De bestemmer nemlig i høj grad, hvor meget du får brugt din core og dine arme, mens du træner. Særligt core er også essentiel, når du skal ud at cykle længere distancer, men den kan være svær at opbygge med kortdistance cykeltræning alene.

Motiver dig selv med computerspil

Der er dog også andre måder, hvorpå du kan udnytte den sløje danske vejr til din fordel og træne på måder, som kun kan lade sig gøre indendørs. For eksempel har nyere teknologi muliggjort, at du kan hægte din træningscykel til et computerspil og derved cykle mod andre spillere fra hele verden. Det giver dig et dagligt konkurrenceelement mod andre cyklere, der altid matcher dit niveau. Det er ikke nemt at finde i den lokale cykelklub. Der er med andre ord masser af positive aspekter ved at træne cykelbenene indendørs.