Hvis du er vild med at cykle, så er det faktisk også en yderst skånsom træning, hvor du samtidig for hurtige og gode resultater. Men hvad ville der egentlig ske med din krop, hvis du virkeligt begyndte at cykle? har du også overvejet, hvordan det ville være, hvis du begyndte at cykle regelmæssigt? Du vil blive overrasket over, hvilke positive effekter cykling har på dit generelle helbred allerede efter et par uger, det vil ganske normalt forøges og blive forbedret efter et par måneder og ihvertfald inden for et år. Det er helt utroligt, hvad der kan ske for din sundhed bare ved, at du begynder at træde i pedalerne.

Hvad sker der når du begynder at cykle?

Allerede på den første tur vil du kunne mærke en markant forskel. Turen i sig selv er sjov, fantastisk og hyggelig, men hvad du ikke kan se er at der allerede sker forandringer inde i din krop. Cirka indenfor ti minutter vil dit stofskifte blive forøget og blodets viskositet forbedres. Når du yder dit bedste, så vil din iltgennemstrømning nemlig stige fra 8 liter i minuttet til 100 liter i minuttet i hviletilstand. Du vil blive mere vågen, da din hjerne naturligvis også vil få mere blod til sig, og samtidig med det så vil der også udskilles lykkehormonet i dit blod, som vil give dig motivationen til at fortsætte. Efter et stykke tid vil du blive mere selvsikker og mærke en forhøjet selvtillid, og din hjerne vil udskille flere endorfiner.

cyklist

Dette sker der efter et par uger – og dette kan have negativ påvirkning på dine resultater

Få uger efter du er startet vil du kunne mærke en kæmpe forskel på dine forbrænding og vil både kunne mærke det og se resultaterne heraf. Samtidig med det vil du også kunne mærke en markant forskel på din lungekapacitet. Er du ryger kan det have negativ effekt på dine lunger og dermed træning. Du vil måske derfor ikke opnå de resultater som du ønsker. Her kan det være en god idé at skifte til e cigaretter. Hvor du ryger en væske, i stedet for 4000 forskellige slags giftstoffer. E juice er et meget bedre alternativ end smøgerne, da den ikke indeholder tjære. Tjæren lægger sig nemlig i et tykt lag i dine lunger og kan være med til at påvirke din lungekapacitet.