Når ferien står for døren og man gerne vil nyde udelivet med masser af frisk luft, sol og motion, er der så noget bedre end at pakke cyklen og cykle ud i det blå? Følelsen af frihed kan ikke beskrives, når man tager afsted og bare pakker det allermest nødvendige og dermed har sit hus med på cyklen. Cyklen kan sagtens, med gode cykeltasker, have både proviant, tøj, sovepose, telt og liggeunderlag med, og hvis man har ekstra oppakning med, kan man også vælge at sætte en mindre anhænger på sin cykel. I denne artikel skal det især handle om, hvordan man kan tage sin højt elskede hund med på cykelferien, så I sammen kan få en uforglemmelig ferieoplevelse og samtidig slipper for at parkere hunden i en hundekennel.

Tag en god hundeseng med

Har du en lidt større hund, der kræver en del motion og også vejer i den lidt tungere ende? Så kan det være en fordel at tage en hundeseng med til hunden og placere både hund og hundeseng i anhængeren. En lidt større hund kræver en god polstret hundeseng, og her kan det anbefales en hundeseng som HUNTER MERIDA, der er fyldt med memory skum og har en dejligt affjedrende effekt, så hunden ligger blødt og komfortabelt i den. Hundesengen fås i tre størrelser, i small, medium og large og dermed kan du finde lige netop den hundeseng, der passer perfekt til din hund.

udendoers

Giv hunden opgaver undervejs

Mange hunde trives bedst med at få stillet udfordringer undervejs i hverdagen og i deres hundeliv generelt, og her kan du for eksempel stille cyklen undervejs på turen og lade hunden trække anhængeren som en trækvogn hen til campingpladsen. Dermed har du mindre at slæbe på og hunden vil føle sig nyttig undervejs. Fra campingpladsen kan du så enten vandre mindre ture med hunden eller tage på mindre cykelture ud i naturen. Når I skal til at sove, kan du enten placere hundesengen inde i teltet ved siden af dig selv eller udenfor, så hunden også har sit eget sted at sove på turen.

Særligt hundevenlige cykelruter

Enhver cyklist har prøvet at cykle på landeveje, hvor der ingen cykelsti er og hvor bilerne kører tæt forbi. Det er ikke ønskværdigt, hvis man har hunden med og gerne bare vil nyde cykelturen og cykelferien sammen med hunden. Vælg derfor cykelruter, der har cykelstier, så I har god plads. Der er også dejlige vandreruter, I kan tage sammen, såsom hærvejen eller Camønoen, hvor I kan trække cyklen ved siden af eller stille den et sted på ruten og gå derfra. Når hunden har sovet godt om natten på sin HUNTER MERIDA hundeseng, får I også en bedre ferie sammen i dagtimerne, fordi den er mere udhvilet og har mere energi. Rigtig god cykelferie.