Fra solen går ned til solen står op, eller når det af en anden årsag er usigtbart, er det i Danmark lovpligtigt at have lygter på sin cykel. Har man ikke lygter på cyklen i dette tidsrum, virker lygterne ikke, eller lever de ikke op til lovkravene, kan man få en bøde på 700 kroner, hvis man bliver stoppet af politiet. Men det er ikke den eneste gode grund til at huske at have lygter på cyklen.

Lygterne sikrer nemlig også din sikkerhed, når du bevæger dig rundt i trafikken blandt biler og andet trafik. Og i den mørke vintertid, hvor dagene har flere mørke timer, er det særligt vigtigt, at du husker lygterne. Her kan du læse mere om, hvor du kan købe gode cykellygter, der lever op til lovkravene til din cykel.

Køb kvalitetslygter på nettet

Cykellygter forhandles mange steder. De kan naturligvis købes i enhver cykelhandler eller i større supermarkeder. Men cykellygter kan også købes på nettet. Her er fordelen, at du som regel får et større udvalg at vælge fra, og at du nemmere kan klikke dig rundt og læse nærmere om de forskellige varianter. Samtidig er det også nemt at få et overblik over de forskellige forhandleres priser, når du køber dine lygter på nettet.

Cykellygter fås i mange varianter. Nogle lygter bruger batterier, som skal skiftes en gang imellem, andre drives af magneter, der fastgøres til cyklens hjul. Derudover fås også cykellygter til forskellige formål. Der findes både lygter til hverdags transport, til naturoplever og særligt tiltænkt mountainbiking. Og alle disse typer af lygter kan du finde på nettet.

Vær sikker på, at dine cykellygter lever op til lovkravene

Når du har lygter på din cykel, er det først og fremmest for at passe på dig selv og andre i trafikken. Lygternes formål er, at du skal kunne ses af bilister og andre trafikanter, når du bevæger dig rundt i trafikken på din cykel. Derfor findes der også en række lovkrav til, hvad lygterne skal kunne, og hvordan de skal monteres, så de tjener formålet bedst muligt.

Det er for eksempel vigtigt at være opmærksom på, at lygterne skal være synlige på 300 meters afstand, og at baglygterne skal lyse rødt, mens forlygterne skal lyse hvidt, gult eller blåligt. Men det er ikke de eneste krav, der er til lygterne. En god idé er derfor at læse kravene, inden du køber dine lygter.