Altid ved din side, hjælpende og bringer dig glæde. Ingen andre ord kan opsummere det at have en hund bedre. Hunden har været en menneskelig ledsager i mange år og der er forskning som har bevist, at hunde får os til at grine mere, holder os aktive og endda reducerer vores chancer for depression.

Udover den åbenlyse grund – at hunde er så søde – kommer der nu 4 andre grunde til at få en hund.

En træningskammerat

Tag din hund ud for at spille frisbee, hente bolde eller løbe. Uanset hvilken form for daglig træning, der interesserer dig mest, vil hunden gerne være med. Fordi hundeejere er ude og tilbringe tid med deres hund hver dag, har de en tendens til at være meget mere aktive end dem, der ikke ejer en hund. Det reducerer tiden brugt foran en computer eller tv-skærm. Hvis du mangler motivation til at træne eller måske bare mangler en at træne med, så skal du have en hund. Det er helt sikkert en god metode til at få dig i gang.

Mindre stress

Hunde kan fornemme tidspunkter med stress og er der for at berolige dig og holde stressen på et minimum. Det er også derfor, at de bliver brugt som ledsagerhunde og som service dyr; fordi det er fantastiske til at få folk til at have det bedre. At kæle en hund frigiver også en masse hormoner, såsom oxytocin, som har sundhedsmæssige fordele og som gør dig glad! Hunde, som er specielt anvendt, er Golden Retrievers, Labradors og Franske Bulldogs. Se her hvis du er interesseret i en Fransk Bulldog. Alle de fordele kan kun tages som et tegn til at få en hund, da det vil øge din livskvalitet.

En ven for livet

Hunde er sociale dyr, der trives med venskab med deres familie. Hvis du har til det, så invester i en hund og find ud af de enorme belønninger. Dermed kan hunden være en ledsager for dig, som er med dig gennem tykt og tyndt. Mange hunde er også i godt selskab med andre hunde. Nogle gange kan to hunde være lettere og sjovere end en. Dog er hver hund et individ, og man skal være sikker på, at din hund gerne vil have en anden hund til stede. Du elsker hunden så meget, som den elsker dig. og det er et bånd, som du vil værdsætte i lang tid.

Til børnene

Børn kan lære livsfærdigheder såsom medfølelse, ansvar og tålmodighed af at passe på et kæledyr. Specielt enebørn kan have godt af en hund. De lærer at dele deres forældres tid og lærer respekt overfor et andet levende væsen. Det hjælper også børn med at lære at tage initiativ, forblive jordforbundne og lærer dem, at en anden levende ting afhænger af dem. Et andet plus er også at børn, som har levet med en hund, har en tendens til at blive mindre syge i hele deres liv. En hund kan hjælpe med at bygge et immunforsvar op, da den bringer visse bakterier ind i huset.