Har du problemer med at nå hjem og få hunden ud efter en dag alene hjemme? Måske har du endnu ikke hund, men tænker du på at anskaffe dig en, men er betænkelig ved, om den kan klare at være alene hjemme, mens du er væk? Mange fremhæver fordelen ved at have en kat fremfor en hund, da en kat bedre kan være alene hjemme, men nu findes der en løsning, som kan ændre dette forhold.

Den selvstændige hund

Med en hundelem får hunden noget af kattens selvstændighed på den måde, at den opnår nogle af de samme praktiske friheder, som en kat har eller tager sig. Hunden kan nu selv vælge, om den vil være ude eller inde, og den kan frit gå på toilettet, når det passer den. Og hundens frihed giver dens ejer mere frihed. Det kan det nemmere lade sig gøre at blive en time længere på arbejde, uden at det på forhånd var planlagt. Det samme gælder spontant opståede hændelser, hvor der pludseligt kommer noget, som man enten gerne vil være med til eller også noget vigtigt, som bare skal klares her og nu.

Med den praktiske hundelem kan man bedre tillade sig at gøre tingene med det samme, da man ved, at hunden ikke lider nogen nød derhjemme. Den har både adgang til vand og mad og kan gå udenfor efter behov. Det er betryggende at vide, for en hund er for mange et fuldgyldigt medlem af familien, og den skal have det godt. Det er jo ikke sådan, at en hundelem er et fripas til hundeejeren, som så bare skal stille mad og vand frem, og så klarer hunden resten. Det er blot en praktisk forordning, som gør det muligt at være længere tid væk hjemmefra. En hund vil altid sidde og vente trofast derhjemme på sin ejer, som den føler sig tæt knyttet til. Dette forholder sig ganske anderledes for katte, som føler sig langt mere uafhængige af ejeren.

Sjov med hunden

Når man ikke er på farten, skal man huske at have det sjovt med sin hund. Alle hunde kan lide at gå en tur, og det er samtidig noget, der er sundt for hundens ejer. Mange hunde vil gerne have noget legetøj, de kan underholde sig med. Det kan være et par gamle sko, en bold eller noget decideret hundelegetøj, som de kan bide i. Man kan også få legetøj, som er beregnet til at stimulere hundens intellekt. Det kan være en kasse, som man fylder med godbidder, og så skal hunden forsøge at få godbidderne ud.

Og så er der alle hundenes favorit, nemlig et kødben. Det synes hundene er lækkert, og nogle hunde kan finde på at grave et kødben ned i haven og gemme noget til senere brug. Derudover kan mange hunde godt lide at komme i hundeskoven og lege med andre hunde. En hundeskov er som regel indhegnet, så her har hunden mulighed for at løbe frit, og det er især sjovt sammen med andre hunde.