Det er efterhånden igen blevet meget populært blandt de helt små børn at køre på løbehjul. Før i tiden var det også noget, som mange børn yndede at gøre, men så var der en periode, hvor det kun var sjældent, at man så en komme kørende forbi på et sådant. I dag er det dog kommet tilbage igen – og det med meget stor styrke. Det er nemlig blevet så populært, at du i dag også har mulighed for at købe dem rigtig mange steder, med forskellige egenskaber, i forskellige størrelser og materialer og med forskellige designs.

Før dit barn sætter sig ind bag rattet

Og det er kun positivt, at det igen er blevet en dille blandt børnene at køre på løbehjul. For i rigtig mange tilfælde er løbehjulet springbrættet ud i trafikken forstået på den måde, at det er rigtig god opvarmning til at kunne færdes på egen hånd i trafikken. Løbehjulet er så at sige et træningsværktøj, før barnet hopper op på cykel, op på knallerten og ind i bilen.

Løbehjulet lærer dit barn at færdes i trafikken

På den måde hjælper løbehjulet dit barn med i en meget ung alder at blive fortrolig med det at skulle betjene et køretøj og også bruge det til at komme frem i trafikken. Det lærer, at man skal huske at orientere sig, ellers kører man ind i noget eller nogle, og det lærer bestemt også værdien i at vide, hvornår man kan køre stærkt, og hvornår det er bedre at sagtne farten bare en smule. Det giver barnet en god situationsfornemmelse og en agtbevågenhed, som der vil blive en stor fordel i fremtiden.

Det er god motion

Med det er ikke den eneste fordel, der er ved et løbehjul. Det hedder netop et løbehjul, fordi det er en nødvendighed at løbe på det. Det betyder, at barnet også får god motion ved at køre på det, og det er jo bestemt at foretrække i en tid, hvor det især er Tv’et og computeren, der har overtaget de mange legetimer. Et løbehjul kan derfor give mange aktive timer og røde kinder.

God balancetræning

Balancen må heller ikke glemmes. For når man sætter begge fødder op på løbehjulet, vil man være nødt til at holde balancen. På den måde styrkes dit barns balance og koncentrationsevne med et løbehjul. Og det er en fordel før cyklen.

De mange sjove lege

Og så er det også bare rigtig sjovt at stå på et løbehjul. Man kommer meget hurtigere frem, og kører man ned ad bakke, kan man mærke suset i sit hår. Det giver også et sug i maven. Mange får også stor fornøjelse af løbehjulet sammen med deres venner, fordi de bruger det som en del af deres leg. Pludselig er det derfor en rumraket, så er det en racerbil, og så er det et stort hangarskib. Det er kun fantasien, der sætter grænser for de mange lege med et løbehjul.