Vi ser en tendens til, at stadig flere unge børnefamilier flytter ud af storbyerne og i stedet bygger eget hjem. Det er ellers stik imod visdommen fra tidligere år, hvor det ofte har lydt, at de unge vil bo i storbyerne, mens det at bygge egen bolig anses som en dårlig handel. Det må altså betyde, at noget har ændret sig.

Unge børnefamilier bygger selv

Det ændrede lader først og fremmest til at være de unge børnefamiliers prioriteringer. Selvstændighed prioriteres over muligheder, hvilket manifesterer sig i en flytning ud af storbyerne og ind i nabolag med større selvstændighed. Det kan i hvert fald ikke nægtes, at man lever et mere selvstændigt liv, hvis man kan designe sit hjem fra bunden, end hvis man knap nok må male sine egne vægge i en lejebolig. Hvis du også har leget med tankerne om at flytte ud og bygge selv, så læs mere om dine muligheder på byg-selv.dk.

I langt de fleste tilfælde korresponderer resultaterne heldigvis med de unge familiers ønsker, men de vil sikkert også være de første til at informere dig om, at de bestemt ikke er nemt at flytte fra alt, hvad man kender. Det kræver mod at lære et helt nyt fællesskab og nabolag at kende, og hvis ikke du kaster dig ud i det, kan du få en forfærdelig hverdag, lige meget hvor selvstændig du er.

Oplev nabolaget på cykel

Det handler altså om at kaste sig ud i det og at opleve sit nye nabolag, når først man har fået bygget sin nye bolig og kan bo der. En oplagt måde at gøre dette er ved at stige på cyklen. På cykel kan du først og fremmest hurtigere komme rundt, end du ville kunne på gåben. Derudover er det også en mere accepteret aktivitet i sig selv, hvorfor det er nemmere at tage børnene eller det rare nabopar med på turen.

 

Din cykeltur skal dog ikke bare handle om at komme så langt rundt som muligt. Forsøg i stedet at få en fornemmelse for dit nye nabolag i både geografi og kultur på den måde, som man kun kan, når man befinder sig midt i det hele. Har man inviteret gæster med ud på cykeltur, er det også en oplagt mulighed for spændende samtaler om området, mens i har parallel blikretning.

Betyd noget for dit lokalområde gennem foreningsarbejde

Det at opleve sit nye nabolag handler dog ikke kun om at sætte sig i sadlen. En anden oplagt mulighed er at melde sig ind i lokale foreninger. Kunne du godt lide at cykle rundt, kan det selvfølgelig være, at der er en cykelklub. Mange lokalområder har dog nærmest foreninger til enhver smag. Det handler altså bare om at finde din foretrukne forening, så du kan kaste dig ud i det, møde nye mennesker og ikke mindst gøre noget godt for dit nye lokalområde.