Tændrør er nødvendige komponenter i tændrørssystemet. De bruges i benzinmotorer til antændelse luft-brændstof blanding. De inkluderer en metaltrådskede med to elektroder i den ene ende og den ene terminalen er i den anden ende. De har også rigtig god isolering.

Hvilke typer tændrør er der?

Kobber. Disse komponenter har en kobberkerne og deres kerne elektroden har et lag nikkellegering. De er den billigste mulighed på markedet. reservedele kobber bruges ofte i biler bygget før 1980’erne er udstyret med en lavspændingsdistributionsboks.

Men de høj ydelse i turboladede biler og kraftfulde motorer komprimeringsforhold. Derfor bruges de ofte som originale reservedele i højtydende biler. Deres største fejl er deres kort levetid – de skal udskiftes for hver 32 000 km.

Platinum. Disse tandstikkere holder meget længere end kobber – til 160.000 km. Dog producerer de mere varme og reducere akkumuleringen af ​​rester. Bliv muligt på grund af platinpladen svejst til elektroder.

Iridium. Detaljer af denne type er dyrere end tidligere, men sidst også 25% længere end platin. Derudover bruger de mindre energi på grund af deres lille elektrode.

Sølv. Disse tændrør har sølvbelagte elektroder. De leder magten direkte ok, men holder ikke så længe dem af platin eller irid. De findes f.eks. I motorcykler.

Dobbelt platin. Denne type tændrør er specielt lavet til biler udstyret med et ødelagt tændingssystem. Det anbefales dog ikke at bruge dem i elektroniske gnistsystemer.

Hvad er symptomerne på defekte tændrør?

  • Motoren slukker, kiks, banker
  • Højere brændstofforbrug
  • energitab
  • Start af problemet
  • Støjende tomgang
  • Forøgede udstødningsemissioner og stærk lugt fra udstødningsrøret

Hvad forårsager dårlige tændrør?

  • Olie, brændstof eller kul på tændrør
  • Forkert afstand fra tændrør eller opvarmningszone
  • Ætsning og mekanisk skade

Der er et stort antal tændrørsproducenter. De mest berømte er NGK, Bosch, Champion, Denso, OEM, Motorcraft.

Planlægger du planlagt vedligeholdelse? Eller har du brug for fix bilen hurtigere Er dette muligt? Autodele24.com er her for at hjælpe dig. Vi hjælper dig søg efter komponenter af høj kvalitet, der passer både til din bil og dit budget. Foretag din bestilling med dette samme og få dine varer så hurtigt som muligt.