Danmark er et dejligt sted, som Shu-bi-dua engang har sunget så smukt, og der er da heller ingen tvivl om, at det kan være opskriften på en herlig ferie, hvis man vælger vores eget land som base. Danmark er så alsidigt og har så meget at tilbyde, at der er stof til mange sommerferier, og der er f.eks. rig mulighed for at cykle i de danske bakker og gå lange ture ved stranden. Herudover er der den klare fordel, at man spare en flyrejse, når man ferierer indenfor de danske grænser – et faktum, der skaber mindre splid i familien og er godt for miljøet.

Den danske ferie er en campingferie

Hvis man har besluttet sig for at feriere i Danmark, så er der ingen tvivl om, at den nemmeste og mest alsidige måde at opleve flere steder på er at campere. Der findes utallige, lækre campingpladser overalt i hele landet, og det er derfor lige meget, om du søger efter camping i Jylland eller camping på Sjælland og Øerne – der er rige muligheder for kreativ udfoldelse alle steder.

Campingpladserne i Danmark er generelt gearet til det meste – både når det kommer til at underholde både børn og voksne, men også til at klare det – til tider – drilske sommervejr. Derfor behøver man ikke bekymre sig om, hvorvidt hele ferien regner væk, og det er bare tryggere at befinde sig i hjemlige omgivelser i sin egen campingvogn eller i eget telt.

Aktiviteter er der nok af – det er bare om at lede efter dem

Hvad enten du er bidt af en gal cykelrytter eller bare gerne vil have nogle gode oplevelser i naturen sammen med familie, så er der garanteret en lang række ting at tage sig til i det danske ferieland. Aktiviteterne blomstrer for alvor op i landets byer i sommerperioden – selv i små byer ude på landet – og hvis man forhører sig på det lokale turistkontor eller campingpladser, så åbner der sig en verden og oplevelsesmuligheder.

Danmark er f.eks. et himmerige for cyklister, og derfor er det også genialt at kombinere ferien med cykelture – enten i det fri på landevejen eller ude i skoven på de mange mountainbike-stier. Folk kommer fra hele Europa for at opleve de danske cykelstier og skovstier, og dermed er der rigeligt af ligesindede at brænde en masse krudt af med. Dermed er Danmark et oplagt feriemål, hvis du elsker at cykle.

Miljøet vil takke dig for det

Udover en hyggelig ferie i trygge rammer for børn og voksne, så er en ferie i Danmark også en miljøvenlig ferie, som giver et positivt afkast på klimakontoen. Når danskerne rejser udenlands, så foregår stort set alt transporten gennem flyrejser, og flyene tager hårdt på miljøet generelt. Flyrejserne er blevet lidt tabubelagte pga. deres indvirkning på miljøet, og dermed er det langt fra alle, der er stolte af deres rejse til udlandet. De samvittighedskvaler sparer man, hvis man holder ferien i Danmark i stedet, hvor man tilmed kan bruge offentlig transport med relativ lethed. En dansk ferie er en klimavenlig ferie, og hvis du vil være med på klimabølgen, så er Danmark det perfekte land at feriere i.